Wh

Batterikapaciteten kan også beregnes, hvis du kender amperetimer og volt på batteriet:

Ah
V

(Wh = Watt Hour / Watt Time)

VÆLG ET GEARTRIN

Elcykler med forhjulsmotor ses ofte med 9 gear

VÆLG ET GEARTRIN

Elcykler med centermotor ses ofte med 5 gear

Se elcykler på Cykelpartner.dk
Ifølge loven må motoren kun hjælpe op til et maksimum på 25 km/t, men derudover så gælder de samme hastighedsregler, som hvis du kørte i bil.
Ifølge loven må motoren kun hjælpe, når der trædes i pedalerne (en åbning i lovteksten gør det muligt at køre op til 20 km/t uden at træde i pedalerne på en Speed Pedelec, men ikke alle cykler har denne funktion.)
Super elcykel, 45-elcykel eller speed pedelec som er det officielle navn er en elcykel, som må køre 45 km/t.
Her gælder særlige regler som bl.a.:
  • Cykelhjelm er et lovkrav
  • Barnestol må ikke monteres
  • Den må ikke trække en cykeltrailer
  • Cykellygterne skal være tændt under kørsel, også om dagen
  • Skal være over 18 år, være fyldt 15 år og have knallertkørekort eller 17 år og have kørekort til bil.
Elcykler fungerer således, at dens monterede elektromotor bliver aktiveret ved hjælp af en sensor, som opfatter når rytteren har brug hjælp til pedalerne hvorefter der bliver sendt energi ud i pedalerne. Pedalerne skal altså stadig trædes rundt, for at elmotoren virker og en begrænser slår motoren fra ved 25 km/t.
Vi anbefaler på det kraftigste at man ikke tuner sin elcyklel, men der findes tuningssæt til elcykler. Vær dog opmærksom på at du mister garantien på motorsystemet og at det ikke længere er lovligt at køre på offentlige veje. Ifølge loven må motoren ikke afgive mere effekt end 250 watt. Ligeledes må der også kun være én motor på cyklen.
Som reglerne er lige nu, så slår motoren automatisk fra ved 25 km/t. Ønsker du at køre hurtigere end det maksimalt tilladte 25 km/t skal du have en Speed Pedelec (Super elcykel) der må køre op til 45 km/t. Det frarådes at ændre på cyklens fartbegrænser, da cyklens motor kun er konstrueret til 25 km/t.
Det koster tæt på ingenting at oplade en elcykel. Med et batterikapacitet på 500 Wh, en elpris på 2,3 kr/kWh og et beregnet spild på ca. 10% vil det koste:
500 / 1000 * 2,3 * 1,1 = 1,27 kr. pr. opladning.
Du kan se priser på Cykelpartner.dk's hjemmeside: Se priser på elcykler
En elcykel er tungere end en almindelig cykel pga. både batteri og hjælpemotoren. Typisk vejer en elcykel mellem 20 og 25 kg alt efter cykelens størrelse.